Playa Larga - Cienfuegos - Reisverslag uit Cienfuegos, Cuba van Jorrit en Jinny Overbeeke - WaarBenJij.nu Playa Larga - Cienfuegos - Reisverslag uit Cienfuegos, Cuba van Jorrit en Jinny Overbeeke - WaarBenJij.nu

Playa Larga - Cienfuegos

Door: Jinny

Blijf op de hoogte en volg Jorrit en Jinny

14 November 2016 | Cuba, Cienfuegos

Na een prima ontbijtje aan het strand rijden we op tijd richting Cienfuegos, een relatief korte rit, alleen besluiten we een ‘off road’ weg langs de kust te nemen, langs Playa Giron. Wos, dit is echt off road en we kunnen amper 5 km per uur rijden. Over 60 km doen we zo’n twee uur. We komen wel op tijd aan gelukkig en mogen van onze aardige hosts al op onze kamer. Het is een super mooi appartement op de 2e etage, met onze eigen, kleine woonkamer met cassettedeck en privé balkon. Super leuk. We hebben uitzicht op het mooie hotel ‘Club Cienfuegos, een chique hotel met twee tennisbanen. Alles is spik en span en super schoon, met een ruime douche. Wat heerlijk na de vieze kamer in Playa Larga. We drinken een drankje op ons balkon met schommelstoelen en lopen daarna langs de boulevard naar het centrum van Cienfuegos. Een wandeling van een aantal kilometer. Zo in de zon best wel warm. We zoeken in onze buurt een leuke plek om te lunchen maar kunnen die niet vinden. De Lonely Planet en onze host adviseren een wat duurder visrestaurant, maar dit zit vol voor de lunch dus we reserveren voor ’s avonds. We lunchen wat op een soort binnentuintje, met een hele onaardige Cubaanse vrouw als serveerster met een snor waar je ‘u’ tegen zegt. We bestellen een ham/kaas sandwich met een salade. We krijgen een pleps kadetje met Cubaanse kaas. Niet erg lekker dus. Aangekomen in het centrum kopen we domino op een van de vele Cubaanse marktjes. Aangezien onze tassen bomvol zitten, kopen we de kleine versie, waar we later spijt van krijgen. We gaan een aantal musea in, waarvan 1 oud paleis, wat gerenoveerd wordt en op instorten staat zo lijkt het. Jorrit vindt dit uiteraard prachtig, ik begrijp niet dat ze bezoekers toelaten en er geld voor durven vragen. Smaken verschillen! Als we terug lopen zien we een boks klas op straat. Jonge kinderen krijgen daar training, of staan in de ring (gemaakt van dik scheepstouw) aan een klein strandje. ’s Avonds dineren we in het visrestaurant, een duur restaurant voor Cubaanse begrippen. Ik neem als voorgerecht ‘chorizo’ en Jorrit ‘cevice’. Als hoofdgerecht neem ik ‘lobster’ en Jorrit wederom een hele vis, ‘red snapper’. De chorizo is verrukkelijk, de cevice valt tegen, zeker als je deze met de cevice in Chili. Ook de lobster en vis vallen wat tegen. De vis van Playa Larga was veel lekkerder. Maar de service is uitstekend en een erg mooi en intiem restaurant. De rekening is wat minder helaas. Na een drankje op ons privé balkon duiken we ons schone bedje in.