Vina del Mar - San Pedro de Atacama - Reisverslag uit Viña del Mar, Chili van Jorrit en Jinny Overbeeke - WaarBenJij.nu Vina del Mar - San Pedro de Atacama - Reisverslag uit Viña del Mar, Chili van Jorrit en Jinny Overbeeke - WaarBenJij.nu

Vina del Mar - San Pedro de Atacama

Door: Jorrit

Blijf op de hoogte en volg Jorrit en Jinny

25 Oktober 2016 | Chili, Viña del Mar

25 oktober Vina del Mar

We worden behoorlijk verbrand wakker. Jin heeft haar buik verbrand en bij mij bijna de gehele voorkant. Niet best. Maar goed we trekken lange kleren aan en gaan onze laatste dag hier niet niets doen. We gaan eerst postzegels halen en lopen dan richting museum Fonck. Na een half uurtje lopen kamen we aan en zien we het beeld die je op het paaseiland vind, voor het museum. Dit is een kleintje en is gejat van het paaseiland. Die op hun beurt het beeld al jaren proberen terug te halen. Maar goed, voorlopig staat hij er nog. Binnen nemen we een gids die ons door het museum begeleid en uitleg geeft. Ik ben blij dat we het gedaan hebben. Eigenlijk werd de hele geschiedenis van Chili en met name de noordelijke deel verteld aan de hand van oude relikwieën. Hoogte punten. Een eeuwen oud skelet dat door het vele zout zo goed geconserveerd is dat er nog haar en een soort vel aan zat. Een ander hoogte punt, kleine hoofdjes die als trofeeën om de riem van een krijger werden gehangen. Deze hoofden waren echt, de schedel werd van het vel ontdaan en dan werd dat vel gevuld met zand en kromp het geheel tot een klein hoofd. Wat je in die tijd al wel niet moest doen voor een beetje aanzien! Verder werd het nog maar eens duidelijk dat er hier verschrikkelijk veel cultuur is verloren, sinds de komst van de Spanjaarden. Zonde. Na deze bijzondere tour lopen we nog even door de stad en gaan we richting huis. Spullen pakken en op tijd slapen, want de volgende dag worden we om 4:00 opgehaald.

26 oktober

Om 4 uur staat onze transfer klaar om ons naar het vliegveld van Santiago te brengen. Hij vertelde ons dat hij in de bus had geslapen, vrij apart maar ok. We waren iig goed op tijd op het vliegveld. We hadden makkelijk een uur later kunnen vertrekken, maar de chauffeur was bang dat er misschien een ongeluk zou gebeuren en dan zouden we onze vlucht missen. Blijkbaar gebeurde dit nog wel eens, gek want de weg was goed en goed verlicht ook. Rare vent. De vlucht met Sky was wederom bumby. Eenmaal geland was het nog anderhalf uur rijden naar onze bestemming. Het landschap was weer echt fantastisch zo mooi. Strak blauwe lucht en pure droogte om ons heen, amper groen. Eenmaal aan gekomen bleek ons hotel wel erg ver uit het centrum te liggen, ze hadden ook geen restaurant oid. Ik ben met de taxi nog maar even naar het centrum gegaan voor wat laatste boodschappen. Om 16:30 werden we opgehaald voor onze eerste tour naar de maanvallei incl zonsondergang. De omgeving was weer iets wat ik nog nooit eb gezien en niet te beschrijven zo mooi. Er is daar ook nooit een wolk in de lucht en rots partijen en hebben een prachtige rood bruine kleur samen met de super gladde zand partij maakt het allemaal waanzinnig mooi. Pffff. Na de foto’s gaf onze gids aan dat het misschien wel mooi is om allemaal even stil te zijn. Dat was echt fantastisch en heerlijk. Even zijn. Waanzinnig. Hierna gingen we op weg naar onze plek voor de zonsondergang. Hij vertelde hier nog het een en ander over de omgeving en waarom dit nou de mooiste plek is voor een zonsondergang. Het verhaal was dat we keken op een berg keten die gemiddeld zo’n 5 a 6 meter hoog was. De zon ging in het westen onderen in het westen, waren alle bergen lager dan de bergketen waar wij op keken. Dus de zonsondergang met al zijn kleuren werd als het ware op de hoge bergketen geprojecteerd. En dat was ook zo, schitterend echt heel bijzonder. We kregen nog lekkere wijn, verse sap en kaasjes. Erg lekker allemaal, en een hele bijzondere ervaring. Daarna werden we thuis gedropt, en gingen we snel slapen