Torres del Paine - Puerto Natales - Punta Arenas
Door: Jorrit
Blijf op de hoogte en volg Jorrit en Jinny
10 Oktober 2016 | Chili, Punta Arenas
We blijven nog zo lang mogelijk in bed liggen want we zijn toch wel moe van de vorige dag. We ontbijten wat pakken onze spullen en gaan naar de lobby. Ik betaal de rekening en krijg een kleine hartverzakking, maar goed we hebben een mooie tijd gehad. Om 1 uur worden we opgehaald voor onze transfer naar Puerto Natales. Geen afgeladen bus maar een privé reis, dat was wel relaxt. Als we aankomen in Puerto Natales worden we verwelkomt door een soort Godzilla beeld aan het begin van het dorp. Het blijkt dat hier de botten zijn gevonden van een prehistorisch monster, genaamd Milodon die hier in een grot leefde. Als we bij ons hotel worden gedropt gaan we eerst even liggen. Dan lopen we het dorpje in om wat vitamine pillen te halen, het eentonige eten hier lijkt zijn tol te eisen bij ons beiden. We proberen zo veel mogelijk groenten te eten, maar dat lijkt er hier gewoon niet zo veel te zijn. Daarna gaan we een hapje eten bij een creperie. Pannekoeken, dat was lang geleden. Jin nam een pannekoek met groenten en ik met appel en walnoot en een lekker grote salade. Erg lekker voor de verandering.
11 oktober
De volgende dag vertrekken we rond 13:30 richting Punta arenas. We halen eerst nog een kop koffie bij de creperie van de dag er voor. We worden bij ons hotel op gehaald om naar het bus station te worden gebracht. 2 man sterk haalt ons op in een busje, beide kunnen geen woord engels en proberen ons een vragenformulier in te laten vullen. Ik heb het netjes ingevuld en we komen aan bij het station. De heren halen een busticket voor ons en gaan er weer vandoor. Na een kwartiertje te hebben gewacht kunnen we instappen. De bus is prima, en de reis ging voorspoedig. Rond 16:30 komen we aan in Punta Arenas. Daar wacht de transfer ons op en brengt ons naar het hotel. Het hotel ziet er prima uit en we hebben sinds tijden weer redelijke wifi. Dat betekent dat we weer foto’s van onze camera kunnen uploaden en onze blog bijwerken. ’s Avonds liepen we een rondje door de stad en hebben we bij een leuk restaurant gegeten. De ober was een echte trotse Chileen die met passie over het eten en de wijn vertelde. Het Chileense elftal moest ook nog spelen die avond tegen Peru. Ze hadden ook nog een mooie wijn kelder. We zagen een aantal wijnen liggen die in Nederland bij de Appie liggen. Volgens hem was dat slechte wijn, en drinken de Chilenen dat nooit. De wijn die hij voor ons had was idd, wel erg lekker, en hier niet duur. Jin begint zich inmiddels niet zo lekker te voelen dus we lopen naar huis en gaan slapen.
12 oktober
De volgende dag voelt Jin zich nog steeds niet lekker, dus we besluiten het rustig aan te doen. We lopen die dag door het stadje en eten een lekkere kippensoep bij Palacio Sara Braun. Dit prachtige pand is voor de helft een hotel en de andere helft een museum. Het ziet er allemaal schitterend uit. Ik ben gek op dit soort panden, en het was weer een tijdje geleden dat ik zo iets moois had gezien. Genieten. We wandelen nog naar de begraafplaats, die zeer mooi moet zijn. Het is iid erg mooi, maar haalt het niet bij Buenos Aires Recoletta. Daarna lopen we nog een tour bureau binnen om te kijken of ze voor de volgende ochtend nog een tour voor ons hebben. Uiteindelijk hebben we het niet gedaan en zijn we terug gegaan en hebben we wat eten besteld.
24 Oktober 2016 - 10:06
Nicole: