Golden Gate Nat. Park/Highlands Mountain Retreat
Door: Jinny
Blijf op de hoogte en volg Jorrit en Jinny
09 Augustus 2016 | Zuid-Afrika, Clarens
We moeten helaas afscheid nemen van onze Diddly Squat en onze geweldige hosts Estelle en Steve. We ontbijten nog bij ons favoriete plekje tot nu toe, de Pink Giraffe. Met uitzicht op de Drakensberg. We gaan nog langs bij de atelier van Steve en Jorrit laat zijn boek signeren. Helaas wordt mijn naam wederom verkeerd gespeld en heet ik ‘Jenny’. We rijden richting Golden Gate National Park, een rit van ongeveer 2 en half uur. Helaas komen we er onderweg achter dat Jorrit zijn super handige waterfles is vergeten. We zijn inmiddels te ver weg om nog terug te rijden. We hebben een super mooie lodge geboekt met mooi uitzicht op het park. Het ligt op ongeveer 2300 meter en het uitzicht is adembenemend. Het is een flinke rit omhoog met smalle paden. Gelukkig zijn we met het ‘beest’ en trekt hij de stijle rit aardig. Helaas hebben we niet goed op de bevestiging gekeken en moeten we eerst inchecken op het beneden gelegen Glen Reenen kamp. Dus mogen we de eerder gereden stijle rit weer naar beneden rijden. We krijgen de sleutels mee en aangekomen in de lodge zien we hoe charmant en gezellig deze is. Er staat een bankstelletje en twee comfortabele fauteuils in de woonkamer, een grote open haard, een klein keukentje en eettafel én een satelliet tv..hoera. Na 2,5 week primitiviteit is het best lekker om een filmpje te kijken. De lodge heeft een lange veranda en adembenemend uitzicht over de vallei en bergen. Jorrit steekt de weber aan die op de veranda staat en braait een lekker maaltijdje. Ik steek ondertussen de open haard aan en tijdens het eten kijken we een filmpje. Heerlijk avondje dus. Het is vrij koud ’s avonds en ’s nachts. Gelukkig hebben we in de grote slaapkamer ook een elektrisch kacheltje staan die we dan ook flink laten stoken. Ook heb ik een lekker elektrisch dekentje. We slapen dus heerlijk. De volgende ochtend vertrekken we weer op tijd richting Lesotho. Een flinke rit van bijna 4,5 uur.