Dag 2 Kaapstad - Table Mountain - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Jorrit en Jinny Overbeeke - WaarBenJij.nu Dag 2 Kaapstad - Table Mountain - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Jorrit en Jinny Overbeeke - WaarBenJij.nu

Dag 2 Kaapstad - Table Mountain

Door: Jorrit

Blijf op de hoogte en volg Jorrit en Jinny

04 September 2016 | Zuid-Afrika, Kaapstad

We staan om 5:30 op, Jin heeft amper 2 uur geslapen, ons ontbijt zou klaar gemaakt worden om mee te nemen, helaas was dat niet gebeurd en blijkbaar kon dat ook niet gemaakt worden. Gelukkig hebben we de vorige dag mueslirepen, muffins en sport drankjes ingeslagen. Om 6:30 staan we voor de berg en beginnen onze tocht. Het pad bestaat uit een soort natuurlijke trap van rotsen, en je moet soms een aantal hoge stappen achter elkaar maken, zodat je benen lekker verzuren. Heerlijk. Het eerste stuk gaat nog wel, de zon is nog achter de berg en het is een lekkere temperatuur. We komen aardig wat mensen tegen die zich ook aan de klim hebben gewaagd. Hiervoor was de kabelbaal 3 dagen dicht vanwege harde wind. Vandaag is hij weer open dus veel mensen pakken deze kans. Omdat de tredes zo hoog zijn en de weg zo stijl, gaan veel mensen klimmend omhoog en met de lift omlaag. Omlaag lopen is ook echt killing voor je knieën schijnt. Het is mooi om te zien hoe iedereen elkaar steunt en helpt, zodat we allemaal op de top komen. Ik noem het the spirit of the mountain. Mooi voorbeeld: 2 dames halen ons met een flink tempo in, de achterste lacht naar ons, kijkt omhoog en gaat weer verder. Jin roept dan achter haar aan “depressing right, looking up!” nog een paar anderen die dit horen moeten ook lachen. Iedereen lacht die we tegen komen, het geeft veel voldoening. We komen ook nog 2 mensen tegen die lekker met de hond de berg beklimmen, de honden genieten er zichtbaar van. Als we bijna boven zijn staat er op een heel dun richeltje een berggeit, bizar hoe hij/zei daar komt. De eerste voorbijganger vertelt dat de geit oorspronkelijk uit India komt, de 2e zegt uit Rusland en de 3e was toch echt van mening dat deze geit uit India komt. Zeg maar een indiaas/Russische berggeit in zuid afrika. Het laatste stuk was wel het zwaarst, de zon was nu ook voorbij de berg gekomen en het pad werd nog steiler met nog hogere tredes. Gelukkig komen we soms langs een rots partij waar water overheen sijpelt. Sommigen vulde hun waterfles mee, wij koelde ons hoofd/nek er mee. Als we boven zijn kunnen we nog een makkelijke wandeling van 45 min heen doen, naar het hoogste punt van de Tafelberg, Maclear's Beacon Smuts Track. Hebben we ook maar mee gepakt, als we er dan toch zijn. Een mooie wandeling door een soort moerasachtig gebied. Als we het hoogste punt hebben bereikt zien we een berg met stenen, het is traditie om een steen er op te leggen als je het hebt behaald. We zijn behoorlijk moe, maar Jin zou Jin niet zijn om ook op dat bergje stenen naar boven te klimmen en haar steen daar boven op te leggen. Uitslover. Na wat mooie foto’s en snacks, gaan we terug en naar de kabelbaan. Als we vlakbij de kabelbaan zijn, is het erg druk met toeristen die ook omhoog de kabelbaan hebben genomen. Ze zien er fris uit, uitgerust en ruiken lekker. Wij liepen daar stinkend naar zweet, bloeddoorlopen ogen, helemaal leeg en zo dankbaar dat we het lopend gedaan hebben. Het is volgens mij het verschil tussen de Tafelberg hebben gezien en de Tafelberg hebben ervaren, echt geweldig. We kopen iets te eten maken wederom een aantal prachtige foto’s en gaan dan met de lift naar beneden. Voor Jin zijn dit niet de leukste ritjes, maar we konden nog een plekje achteraan bemachtigen zodat je niet de diepte in kijkt. Echter de vloer begon te draaien zodat iedereen even in de diepte kan kijken…. Gelukkig is het windstil en voelt de lift steady, voor we het wisten waren we veilig beneden en zagen we letterlijk drommen met mensen die stonden te wachten op de lift omhoog. We gingen terug naar het hostel om te gaan douchen en om te kleden. We hadden goede hoop dat het rustig zou zijn en de douches net schoongemaakt zouden zijn. En dat waren ze, alleen je zag niet veel verschil, met een beetje fantasie rook je het wel. Maar goed, we hebben lekker gedoucht en zijn daarna pakken we nog een laatste hop on hop off bus richting Constantia, het wijngebied van Kaapstad. Hier kwam ook de lekkerste dessertwijn van de hele wereld (wob) vandaan, klein Constantia. Het was lekker uitrusten en hebben ondertussen de hele stad hebben gezien. We gaan nog naar waterfront om nog een hapje te gaan eten en daarna gaan we terug naar ons hostel, daar drinken nog een kop thee en gaan slapen.

• 10 September 2016 - 16:42

Mama Wil:

Bikkels zijn jullie! 100 x waardevoller dan met een lift gaan. Chapeau!